Manuel van den Berg

Manuel van den Berg

Docent Gitaar & Bandklas Junior

Ik ben in 2012 afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam. Daarna ben ik betrokken geweest bij oa. deze projecten;

De laatste jaren ben ik wat meer aan het produceren. Ik werk voornamelijk in Ableton Live en ben met verschillende projecten aan het werk in mijn studio. Op de DSOPM werk ik met kinderbands, en geef ik gitaarlessen. Ik kijk naar wat de leerlingen willen spelen, en ik lever daar sheets en audiofiles bij, zodat ze handvatten hebben om er thuis mee door te oefenen. Ik streef ernaar op een ontspannen manier les te geven, en zoveel mogelijk de creativiteit en muzikaliteit van de leerling zelf aan te spreken.
Vanuit de muziek die we in les hebben gespeeld werk ik verder door daar technische oefeningen en muziektheorie aan te verbinden. Zo staan techniek en theorie dus in dienst van de muziek, wat een enorme meerwaarde heeft. Ook let ik veel op de houding en de techniek om een gezonde speelwijze aan te leren.

Bands:

 • Wooden Saints
 • Houses
 • Ella
 • Jo Marches
 • Amber Arcades
 • Wolken / Rita Zipora

Spotify

DSOPM Docenten

Klik hier om direct naar het Cursusaanbod te gaan

Manuel van den Berg

Manuel van den Berg

Docent Gitaar & Bandklas Junior

Ik ben in 2012 afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam. Daarna ben ik betrokken geweest bij oa. deze projecten;

De laatste jaren ben ik wat meer aan het produceren. Ik werk voornamelijk in Ableton Live en ben met verschillende projecten aan het werk in mijn studio. Op de DSOPM werk ik met kinderbands, en geef ik gitaarlessen. Ik kijk naar wat de leerlingen willen spelen, en ik lever daar sheets en audiofiles bij, zodat ze handvatten hebben om er thuis mee door te oefenen. Ik streef ernaar op een ontspannen manier les te geven, en zoveel mogelijk de creativiteit en muzikaliteit van de leerling zelf aan te spreken.
Vanuit de muziek die we in les hebben gespeeld werk ik verder door daar technische oefeningen en muziektheorie aan te verbinden. Zo staan techniek en theorie dus in dienst van de muziek, wat een enorme meerwaarde heeft. Ook let ik veel op de houding en de techniek om een gezonde speelwijze aan te leren.

Bands:

 • Wooden Saints
 • Houses
 • Ella
 • Jo Marches
 • Amber Arcades
 • Wolken / Rita Zipora

Spotify

DSOPM Docenten

Klik hier om direct naar het Cursusaanbod te gaan

Terug naar boven

Loading...