Muziekschool Amsterdam
DSOPM Muziek Camp Summer School Performance

Vooropleiding Traject

Het Vooropleiding Traject van de Dutch School of Popular Music vindt elke zaterdag plaats in de Q-Factory-Amsterdam, Atlantisplein 1 in Amsterdam. Tijdens de intake dag aan het begin van het schooljaar wordt er aan de hand van het A-MACK systeem een intake gehouden met alle kandidaten om hun zang- of spelniveau te bepalen en de persoonlijke doelen te bespreken, zodat iedereen bij de juiste lessen en docent geplaatst wordt. Er zijn geen specifieke toelatingseisen en er hoeft geen auditie gedaan te worden.

Het gehele pakket van het Vooropleiding Traject bestaat uit een individuele les van drie kwartier, een bandles van anderhalf uur en drie kwartier theorieles, allemaal op dezelfde dag. Maar een combinatie van deze lessen of een enkele les is ook mogelijk. Daarnaast kan er worden gekozen om een bijvak of een cursus singer-songwriting, Vocal Harmony of een productiecursus (Logic, Ableton) te volgen, zowel individueel als in groepsverband. Individuele lessen kunnen ook op doordeweekse dagen worden gevolgd.

Studenten van het Vooropleidingstraject worden intensief gevolgd via het door Jack Pisters ontwikkelde A-MACK systeem (www.amack.nl). Tijdens de intake dag en na elk van de in totaal drie periodes, vinden er besprekingen plaats tussen student en docent om de vooruitgang van de student bij te houden en een nieuw lesplan te maken voor de komende periode. Met behulp van een theorietoets wordt de theoretische kennis getest en gekeken of een student op de goede weg is voor bijvoorbeeld zijn/haar auditie en of een student een overstap zou kunnen maken naar een volgende groep. Ook wordt er vergaderd met het docententeam en worden er nieuwe indelingen voor de bands gemaakt. We werken met de individuele wensen en doelen van de verschillende studenten en hebben een divers docententeam om overal zo goed mogelijk op in te spelen.

Loading...