Uitvoeringen periode 2

March 18, 2021

Een primeur in de Dutch School of Popular Music (DSOPM) geschiedenis. We hebben helaas moeten besluiten om de uitvoeringen van periode 2 van dit schooljaar niet door te laten gaan. De afgelopen 15 jaar hebben we vele heuvels en dalen gekend. Echter, tot nu toe was het iedere keer gelukt om de periodes met uitvoeringen af te sluiten. De afgelopen jaren in de Q-Factory Amsterdam. Zowel in de Music Matrix zaal, als in de Kleine Zaal en de Kelder. Hier vinden onder andere ook de optredens van het Conservatorium van Amsterdam plaats.

Dit doen we normaliter drie keer per jaar. Aan het eind van elke periode volgen de uitvoeringen. Tevens ook een vergadering. Docenten bespreken met het team alle studenten. Er is een overleg tussen individuele docent, theoriedocent en bandcoach. Elke student wordt hier besproken. Eventueel wordt er een switch gemaakt naar een andere docent. Een overstap naar een ander theorieniveau is ook mogelijk. Samen met één docent per hoofdvak stellen we de nieuwe bands samen. Alles bij elkaar vormt een nieuwe rooster. Gedurende het jaar wordt er dus in drie bands gespeeld. En zijn er ook drie uitvoeringen.

Corona gooide echter hier roet in het eten. Daardoor veranderde onze plannen. Om ons zo goed mogelijk te focussen op de optredens van periode 3 werd er besloten om geen wisseling van de Advanced Bandklas te laten plaatsvinden. Dit om zich zo optimaal mogelijk te kunnen focussen op de komende lessen.Tegelijkertijd werkten de leerlingen van de Bandklas Junior verder aan hun producties. Dit gebeurde onder andere in het programma Bandlab. Uiteraard waren er wel vergaderingen. De uitvoeringen van periode 3 zijn te vinden op ons youtube kanaal. Wat zijn we trots op het resultaat. Ondanks de online lessen. Of misschien wel dankzij de online lessen.

Loading...