Muziekles zomervakantie Amsterdam
Muziekles zomervakantie Amsterdam

DSOPM Samenwerkingen

De Dutch School of Popular Music heeft al jaren een goede samenwerking met het Jongeren Cultuurfonds en A’DAM Music School. Samen ondersteunen wij (financieel) muziekonderwijs voor muzikale kinderen uit gezinnen met een Stadspas. Dit geldt uiteraard ook voor de online lessen. 

In Amsterdam leeft 1 op de 4 kinderen onder de armoedegrens. Dat betekent vaak dat deze kinderen niet deel kunnen nemen aan buitenschoolse activiteiten, zoals muzieklessen. Gelukkig bestaat het Jongeren Cultuurfonds, dat met maximaal €450,00 per schooljaar deze lessen vergoedt. Voor sommige leerlingen is dit echter niet genoeg. Is een leerling erg gemotiveerd en hij/zij eigenlijk meer lessen volgen dan mogelijk is met de JCF bijdage? Dan kunnen we een leerling aanmelden A’DAM en mag deze op zaterdag in een band bij de A’DAM Music School spelen. Daarna komt er €500,00 om te besteden aan muzieklessen bij DSOPM en organiseert A’DAM optredens en workshops in en rondom A’DAM Toren. 

Samen met het JCF maakt dit €950,00 waarmee een leerling een heel jaar lang lessen kan volgen bij DSOPM. Daar bovenop ondersteunt DSOPM deze leerlingen ook met een korting van maximaal €100,00 per schooljaar. Schroom niet om contact met ons op te nemen voor verdere vragen en mogelijkheden.

 

Het Jongeren Cultuurfonds:

www.jongerencultuurfonds.nl

Het Jongeren Cultuurfonds wil dat álle Amsterdamse kinderen de kans krijgen de kans krijgen om creatieve lessen te volgen. Dat is niet alleen leuk, je leert er ook nog eens heel veel van en kinderen ontdekken waar ze goed in zijn. Zo krijgen ze meer vertrouwen in zichzelf en leren ze beter met anderen om te gaan. Want in bijvoorbeeld de Bandklas Junior spelen ze samen en maken ze samen muziek. Het JCF maakt het makkelijk voor ouders met een laag inkomen, laat zien waar ze creatieve lessen kunnen vinden (www.kunstvol.nl) en betaalt mee aan het cursusgeld.

A’DAM Music School:

www.adammusicschool.nl

A’DAM Music School is een initiatief in Amsterdam Noord, opzet ter ondersteuning van kinderen die graag muziek willen maken maar niet de middelen ervoor hebben. Ze werken samen met verschillende muziekscholen in de stad, waaronder DSOPM. De missie van AMS is het faciliteren van muziekonderwijs voor getalenteerde kinderen uit kansarme gezinnen. Daarnaast beoogt A’DAM Music School de stapeleffecten van armoede te verkleinen door de kinderen via het platform van muziekonderwijs te ondersteunen in problemen op verschillende leefgebieden. AMS gelooft dat alle Amsterdamse kinderen en jongeren recht hebben op gelijke kansen om uit te blinken. De toekomstdrom is dat de leerlingen de stad verrijken met hun eigen songteksten, melodieën en karakter. (Een aanmelding bij A’DAM is ook mogelijk zonder het bezit van een Stadspas, maar dan zijn er kosten verbonden aan de deelname.)

 

Stadspas:

www.amsterdam.nl/toerisme-vrije-tijd/stadspas

Met een stadspas krijgen o.a. gezinnen hoge kortingen op attracties, film, sporten, festivals, musea en theater. De stadspas met een groene stip is een minimapas. Deze pas kun je aanvragen als je een laag inkomen en weinig vermogen hebt en geeft korting op sport en culturele activiteiten voor u en uw gezien. De stadspas is gratis.  

 

Loading...