DSOPM Productie Cursus

August 18, 2021

Schrijf je nu in voor de DSOPM Productie cursus! Leer werken met onder andere Ableton en Logic X. Velen van ons zitten meer thuis en zoeken een nieuwe uitdaging voor de komende maanden. Of misschien schrijf je al liedjes in de computer maar loop je soms vast? Geef je op voor individuele les of een cursus, zowel fysiek als online of kom langs voor een gratis proefles tijdens de intake dag op zaterdag 28 augustus of zondag 5 september (DSOPM Junior). Aanmelden kan via www.dsopm.nl/aanmelden of stuur een mailtje naar info@dsopm.nl.
Event Intake en info dag: https://fb.me/e/19yiuwBGt Event Intake dag JUNIOR: https://fb.me/e/gFYRGjuyk

ABLETON

Ableton in de praktijk (met het echte Softwareprogramma op je eigen laptop!)*

Leer muziek maken met “Ableton Live’ als loopingstation. Pas “creative effects” toe op je instrumenten en leer live werken met backingtracks. Met een computer en Ableton Live ga je in deze cursus o.a. aan de slag met bovengenoemde werkwijzes.

Naast het gebruik van “Ableton Live” als conventionele DAW (digital audio workstation), zijn de mogelijkheden om het programma in een “live” situatie te gebruiken eindeloos. Je kunt bijvoorbeeld een hele live set  in je eentje spelen en d.m.v live-looping nummers in elkaar jammen. Het is ook het perfecte platform om backingtracks te maken en te gebruiken naast eventuele live elementen.

Aan het eind van de periode is er de mogelijkheid om jouw geproduceerde songs te presenteren tijdens de DSOPM uitvoeringen.

Bij de cursus zit het progamma “Ableton Live 10 Intro”  inbegrepen!

Deze cursus wordt zowel individueel als in groepsverband gegeven. Kijk voor meer informatie voor de kosten op www.dsopm.nl/tarieven of stuur een e-mail naar info@dsopm.nl.

ALGEMENE PRODUCTIE

Schrijf je nu in voor de DSOPM Productie cursus van de volgende periode! Velen van ons zitten thuis door alle Corona omstandigheden en zoeken een nieuwe uitdaging voor de komende maanden. Of misschien schrijf je al liedjes in de computer maar loop je soms vast? Hier een aantal redenen om je in te schrijven:

  1. Verdiepen in Logic Pro X, Garageband of Ableton.
  2. Creativiteit stimuleren door het leren van tips & trics.
  3. Leer beats maken, samples gebruiken, audio opnemen, instrumenten arrangeren en songs mixen.
  4. Via het delen van schermen én audio in Zoom kun je de uitleg makkelijk volgen!

Wat heb je nodig voor deze cursus?

  1. Een laptop of computer met genoeg hard disk ruimte. Voor Logic heb je minimaal 6GB nodig. Als je ook alle sounds wil downloaden is het fijn als je minimaal 63 GB beschikbaar hebt.
  2. Logic Pro X of Garageband (gratis), als je een windows computer hebt kan je de cursus ook via Ableton volgen (nu 90 dagen gratis Ableton 10 suite). Je kunt overigens ook eventueel kiezen voor een specifiek op Ableton gerichte cursus.
  3. Het is erg handig om een interface, een microfoon en een (midi of USB) keyboard tot je beschikking te hebben.

Deze cursus wordt zowel individueel als in groepsverband gegeven. Kijk voor meer informatie voor de kosten op www.dsopm.nl/tarieven of stuur een e-mail naar info@dsopm.nl.


#Ableton #Live #locigx #productie #backingtrack #computer #topdsopm #intakedag #cursus # Logic

Loading...