ONZE MISSIE

DSOPM staat voor Dutch School Of Popular Music, en ons uitgangspunt is professioneel en optimaal onderwijs in popmuziek voor muzikaal Nederland.

Wij bieden muzieklessen op maat voor alle leeftijden in een creatieve omgeving met veel nadruk op samenspel. Daarnaast hanteren wij ons eigen leerlingvolgsysteem (AMACK) om de ontwikkeling van onze leerlingen inzichtelijk te maken. Zo stimuleren we de plek die muziek inneemt in de ontwikkeling en beleving van de leerling.

Naast de instrumentale lessen voor drums, bas, gitaar, piano en zang, bieden wij ook DJ lessen, bandcoaching, songwriting, productie, theorie en vocal harmony lessen. Op de zaterdag vindt ons vooropleidingstraject plaats waar leerlingen uit het hele land een programma volgen van instrumentale les, bandklas en theorie, om zo toe te werken naar een eventuele studie aan een muziekopleiding.

In de Bandklas Junior maken de jongeren tussen 6 en 14 jaar kennis met alle instrumenten in een popband, spelen zij hun favoriete liedjes en schrijven ze hun eigen repertoire. Per jaar vinden er maar liefst drie optredens plaats op het DSOPM Festival waar alle bands hun nieuwste liedjes presenteren op een professioneel podium.

Wij beschikken over een gespecialiseerd docententeam dat zowel intern als extern inzetbaar is voor lessen en/of coaching trajecten. Zo ondersteunen wij ook diverse onderwijsinstellingen en culturele initiatieven op het gebied van popeducatie.

Kortom, dé plek om je muzikaal te ontwikkelen!

 

Dit zeggen onze leerlingen over DSOPM:

“De docenten zijn heel goed, ik vind het fijn dat ze van verschillende muziekscholen komen en daar hun ervaring van meenemen” – Thomas

“Ik vind het leukste aan dsopm je je eigen ding kan doen en dat docenten je in je creatieve waarde laten en niet een richting in wordt geduwd” – Yannick

“Het leukste aan dsopm vind ik de mensen die je ontmoet en waarmee je in de bands gaat, dat je nieuwe vrienden maakt en mensen met dezelfde passie als jij” – Kevin

“Het leukste aan DSOPM vind ik het spelen in de bands en het optreden daarna” – Zhamila

“De gezelligheid en de mensen vind ik het echt het leukst” – Sarah

“Echt goeie muziek, goeie muzikanten, alle connecties, nieuwe ervaringen.. ja het is gewoon echt een aanrader” – Joppe en Mattheo

A-MACK

Bij de Dutch School of Popular Music werken we met het door Jack Pisters ontwikkelde AMACK volgsysteem om onze leerlingen van feedback te voorzien.

Het AMACK-systeem brengt een heldere onderverdeling aan in de beoordelingen en creëert een communicatiemodel voor alle betrokken partijen. Het is eenvoudig van opzet maar biedt veel ruimte voor verdieping. Het AMACK-systeem wordt inmiddels door verschillende instanties en opleidingen toegepast, waaronder Popsport, Muziekschool Amsterdam en de afdelingen Pop en Amsterdam Electronic Music Academy van het Conservatorium van Amsterdam.

Waar staat A-MACK voor?

  1. A) Attitude
  2. M) Motorische Vaardigheden
  3. A) Auditieve Vaardigheden
  4. C) Creativiteit
  5. K) Kennis

Een A-MACK-rapport kan er als volgt uitzien:

DSOPM Amsterdam AMACK Rapport
DSOPM Amsterdam AMACK Rapport

Waarom A-MACK?

  • Transparant en helder onderbouwd leerlingvolgsysteem
  • Brengt de specifieke kwaliteiten en groeimogelijkheden van de leerling in beeld.
  • Hulpmiddel voor studie en zelfreflectie voor leerlingen.
  • Hulpmiddel in het vaststellen van leerdoelen en het bepalen van een lesplan.
  • Communicatiemodel voor alle betrokken partijen

Om de ontwikkeling van onze leerlingen goed te monitoren, schrijven onze docenten ter afsluiting van elke periode een AMACK rapport over hun eigen leerlingen. Docenten blijven op deze manier ook op de hoogte van de ontwikkelingen van hun leerlingen bij andere cursussen, waardoor een koppeling tussen lessen makkelijker wordt gelegd. Voor het vooropleiding traject wordt bij de intakedag al een eerste rapport opgemaakt, zodat er een helder startpunt is waaruit een lesstrategie wordt bepaald.

Rapportage

Om de ontwikkeling van onze leerlingen goed te monitoren, schrijven onze docenten ter afsluiting van elke periode een AMACK rapport over hun eigen leerlingen. Docenten blijven op deze manier ook op de hoogte van de ontwikkelingen van hun leerlingen bij andere cursussen, waardoor een koppeling tussen lessen makkelijker wordt gelegd. Voor het vooropleiding traject wordt bij de intakedag al een eerste rapport opgemaakt, zodat er een helder startpunt is waaruit een lesstrategie wordt bepaald.

INSTRUMENTENVERHUUR

Wist je dat je bij de DSOPM ook muziekinstrumenten kunt huren? Wij hebben een ruim assortiment instrumenten, van beginnersgitaren tot specifieke apparatuur en effectpedalen voor opnamesessies.

Ook verhuren wij complete (bas-)gitaarpakketen: (bas-)gitaar incl. band, kabel, plectrum, stemapparaat, hoes en versterker.
Je kan voor slechts €20,00 inc. BTW per maand bij ons een compleet (bas-)gitaarpakket of een keyboard huren!

Mail voor meer informatie naar info@dsopm.nl, ook voor niet-studenten.

SAMENWERKING EN PROJECTEN

Naast het verzorgen van muzieklessen en cursussen, is de Dutch School of Popular Music (DSOPM) zeer actief in het ondersteunen en uitvoeren van educatieve projecten en trainingen, in samenwerking met diverse culturele instanties.

Wij nodigen u graag uit om contact op te nemen met de DSOPM om samen te verkennen of we projecten kunnen ontwikkelen op het gebied van muziekeducatie, participatie en innovatie.

Hieronder vindt u een overzicht van eerdere evenementen en projecten die een goed beeld geven van de samenwerkingsmogelijkheden. Aarzel niet om informatie op te vragen via info@dsopm.nl, zodat we van gedachten kunnen wisselen en een toekomstig project samen vorm kunnen geven.

Projecten in samenwerking:

  • Project “De Earring en Ik”
    DSOPM had de muzikale leiding bij de voorbereiding en uitvoering van een groots benefietconcert ter ere van Golden Earring en de Stichting ALS, waarbij 1000 muzikanten samen optraden in muziektempel AHOY. Kijk hier de documentaire  “De Earring en Ik” terug.
  • Amsterdam Electric Guitar Heaven
    In aanloop naar dit project heeft DSOPM, samen met Guitar Matrix, een gitaarmethode ontwikkeld voor deelnemers uit de regio Amsterdam die deel wilden nemen aan een gitaarorkest met 150 muzikanten. Docenten van DSOPM hebben 24 weken lang intensief met schooljeugd gewerkt, wat resulteerde in een concert met Jan Akkerman en Pablo van der Poel in het Muziekgebouw aan ’t IJ. Dankzij subsidies en sponsoring kregen de amateurgitaristen een elektrische gitaar en versterker in bruikleen, en deelname was bijna kosteloos.
  • Melkweg Concert met Adrian Belew
    Dit project bouwde voort op het vorige, met een concert in de Melkweg waarin gitarist Adrian Belew (bekend van King Crimson en Talking Heads) deelnam. De arrangementen waren van Tom Trapp en de vocalen werden verzorgd door Anneke van Giersbergen.
Jack Pisters DSOPM Amsterdam
DSOPM & Amsterdam Electric Guitar Heaven
DSOPM & Amsterdam Electric Guitar Heaven

Samenwerking met educatieve en culturele instellingen:

De DSOPM werkt regelmatig samen met andere educatieve en culturele organisaties. Wij bieden bijvoorbeeld trainingen aan met het door Jack Pisters ontwikkelde AMACK-leerlingvolgsysteem en helpen teams van verschillende instituten met teambuilding, inhoud en methodiek.

Wij hebben deze trainingen onder andere verzorgd voor Popsport, Muziekschool Amsterdam, diverse popkoepels in Nederland en meerdere MBO-muziekopleidingen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via info@dsopm.nl.

Aanvullend les- en videomateriaal:

Eerbetoon aan Jimi Hendrix
Voor het European Electric Guitar World-project hebben we gitaarvideo’s gemaakt die de muziek van Jimi Hendrix eren en zijn muzikale concepten uitleggen en demonstreren.

Stichting ‘De Earring en Ik’
Voor dit project hebben we 18 instructievideo’s geproduceerd waarin vier coaches uitleggen hoe de nummers van de Golden Earring gespeeld worden. Deze video’s behandelden klank, impact en arrangement. Uiteindelijk werden vier nummers uitgevoerd met 1000 muzikanten in Ahoy, Rotterdam, onder leiding van Jack Pisters en de coaches van DSOPM. Het was voor alle betrokkenen een onvergetelijke ervaring.

Innovatieve projecten

Bestuurders en eigenaren Jaimie van Hek en Jack Pisters hebben samen met huisdesigner Daniel Polder het muziekstation ‘De Hub Tower’ ontworpen. Deze compacte stations huisvesten twee elektrische gitaren, een basgitaar, drumpads, een keyboard, een microfoon en een iPad. Met deze muziekstations verzorgen wij workshops, trainingen en nemen we deel aan open dagen en evenementen. We hebben inmiddels 26 van deze muziekstations gebouwd en honderden workshops verzorgd door heel Nederland.
We zijn dankbaar voor samenwerkingen met onder andere de Buma Music Academy, Muziekschool Amsterdam, het Albeda College, De Liedjesfabriek en het Kinderziekenhuis van Nijmegen. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Langdurige educatietrajecten

We realiseren ook langdurige educatietrajecten samen met culturele instellingen en verzorgen daarbij lesprogramma’s, docenten en de bijbehorende organisatie. Zo heeft coach Jaimie van Hek samen met Muziekschool Amsterdam een lesprogramma ontwikkeld voor VMBO-scholen in de regio Amsterdam.

CONTACT

Dutch School of Popular Music

Atlantisplein 1
1093 NE Amsterdam
Nederland

 

U kunt contact met ons opnemen via het contactformulier,  e-mail of via Whatsapp:

Mobiel: +31 (0)6 828 124 13

E-mail: info@dsopm.nl

facebook.com/dsopm

instagram.com/dsopm

Contactformulier