Bandcoaching

Bandcoaching wordt gegeven als onderdeel van ons Vooropleiding Traject en daarbuiten. Wij coachen bestaande bandjes op aanvraag, maar ook voor iedereen die het leuk lijkt om onder begeleiding in een band te spelen. Over het algemeen bestaan de bands uit 2x zang, 2x gitaar, 1x bas, 1x drums en eventueel toetsen.

Drie keer per jaar wordt er gewerkt aan het instuderen van covers en schrijven van eigen materiaal. Na elke periode volgt er een optreden in de Q-Factory Amsterdam. Ook voor de jongere kinderen onder ons is dit de ideale manier om voor het eerst in aanraking te komen met muziek. Leerlingen wisselen instrumenten bijvoorbeeld per nummer af en komen er op deze manier achter of ze bijvoorbeeld een passie hebben voor gitaar spelen of toch liever drummer willen worden. Lees hier meer over bij het kopje “De Bandklas”.

De lessen duren 90 minuten en worden gegeven door opgeleide docenten die allemaal zijn afgestudeerd aan het Conservatorium. Aan het eind van elke periode volgt een nabespreking met de band en coach en wordt de voortgang van de student geëvalueerd aan de hand van het A-MACK systeem. Bij de indelingen van de bands voor de volgende periode wordt hier uiteraard ook naar gekeken.